• 1400/11/18 - 09:50
  • تعداد بازدید خبر : 85
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری نشست اعضای مرکز پیرو گزارش ارزشیابی کیفی مرکز

اولین جلسه مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت (SDH) پیرو گزارش ارزشیابی کیفی، با حضور اعضاء هیئت علمی و پژوهشگران، راس ساعت 12:30 مورخ 18/11/1400 در سالن کنفرانس دانشکده پزشکی برگزار گردید.

در این جلسه، ابتدا جناب آقای دکتر وزیری نژاد به عنوان رئیس جلسه و رئیس مرکز تحقیقات مذکور، به ارائه گزارش ارزشیابی کیفی مرکز که در تاریخ 30/3/1400 توسط مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات و فناوری وزارت متبوع انجام شده بود، به شرح ذیل پرداختند:

در خصوص محور برنامه ریزی از حیطه رهبری، ایشان به لزوم تعیین بازنگری در اولویت های تحقیقاتی مرکز با حضور ذینفعان مطابق با اصول علمی و موضوعات مولفه های اجتماعی سلامت مانند سرمایه اجتماعی، آسیب های اجتماعی، عدالت در سلامت و.... پرداختند که مورد تائید اعضاء حاضر در جلسه واقع گردید. همچنین در ارتباط با تحقق شاخص تسلسل طرح ها و مقالات، به لزوم انجام کار تیمی در مرکز اشاره گردید و خواستار تولید مقالات اعضا و پژوهشگران در راستای طرح های تحقیقاتی مصوب مرکز شدند. در ادامه نیز با بررسی شاخص توانمند سازی، به لزوم برگزاری کارگاههای آموزشی مرتبط و همچنین تعیین لاین های پژوهشی در مرحله نخست و برگزاری کارگروههای تخصصی مربوط به هر لاین در مراحل بعدی اشاره گردید. در ارتباط با محور فعالیت های ملی و بین المللی نیز به لزوم انجام همکاری های داخلی با مشارکت موسسات معتبر علمی و حتی مراکز معتبر علمی خارج از کشور تاکید گردید.

در خصوص محور زیر ساخت از حیطه ساختار، جناب آقای دکتر وزیری نژاد به مساله تخصیص منابع مالی / فیزیکی و نیروی انسانی اشاره نمودند و افزودند در این زمینه تمام تلاش های لازم صورت خواهد گرفت. همچنین ایشان به لزوم ایجاد نظام ثبت اطلاعات افراد از لحاظ رویداد خاص بهداشتی اشاره نمودند و از اعضای حاضر در جلسه خواستار ارائه پیشنهاد و نظر شدند که در این زمینه، خانم دکتر کامیاب فرمودند: برای تحقق این شاخص، می توان از ظرفیت رجیستری حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه استفاده نمود که در تائید پیشنهاد ایشان، خانم دکتر خلیلی نیز افزودند می توان با تشکیل جلسه و کارگروه مشترک مرکز با معاونت بهداشتی دانشگاه، از این ظرفیت بالقوه و بانک اطلاعاتی استفاده نمود. در خصوص محور بهره وری و بررسی شاخص بودجه، دکتر وزیری نژاد گفتند باید با تشکیل جلسات مشترک با دستگاههای دولتی / بخش خصوصی و خیرین ( همچون: مجتمع مس سرچشمه و سایر دستگاهها ) جهت تحقق این شاخص گام برداشت. ایشان همچنین به لزوم عضویت یکی از اعضای هیئت علمی تمام وقت مرکز در جلسات شورای سلامت یا تامین شهرستان اشاره نمودند.

در ارتباط با محور تولید و انتشار علم از حیطه محصولات تحقیق، مقرر گردید در راستای توجیه علمی و فنی مرکز جهت انتخاب طرح های برگزیده گام های لازم برداشته شده و جهت تهیه مستندات مربوطه، صورتجلسات لازم تنظیم گردد.

در ادامه جلسه، جناب آقای دکتر نظری ( عضو هیئت علمی مرکز ) با اشاره به نحوه امتیازدهی داوران بر اساس گزارش ارزشیابی کیفی مرکز فرمودند، به نظر می رسد آنچه برای داوران مهم بوده، عدم همسویی یا همسویی ضعیف  فعالیت های تحقیقاتی مرکز با اولویت های تعیین شده و رسالت اصلی مرکز در جهت مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت است که در نحوه امتیازدهی بسیاری از آیتم ها نیز تاثیرگذار بوده و منجر به کسب حداقل امتیاز های لازم در بیشتر آیتم ها شده، لذا مهمترین ضرورت در این زمینه، ابتدا بازنگری در تدوین برنامه استراتژیک و تعیین اولویت های مرکز و ابلاغ آن به اعضا و پژوهشگران جهت ادامه فعالیت تحقیقاتی در این راستا در مرحله نخست و سپس تهیه سایر مستندات لازم مطابق با پیشنهادات ارائه شده در ذیل هر حیطه بر اساس همین گزارش نتیجه ارشیابی می باشد. ایشان همچنین به نحوه دسته بندی مستندات اشاره نمودند و گفتند: اولا مستندات باید هم به صورت فیزیکی و هم به شکل الکترونیکی ذخیره شوند و همچنین نحوه ثبت و ذخیره آنها به شکلی باشد که به راحتی قابل ارائه باشند.

در ادامه، خانم ریاحی ( پژوهشگر مرکز ) گفتند: به نظر من تدوین برنامه استراتژیک و تعیین اولویت های مرکز می تواند به عنوان اولین گام جهت شروع فرآیند مستند سازی قلمداد شود که دکتر وزیری نژاد نیز با تائید صحبت ایشان فرمودند لازم است کارگروه 5 تا 6 نفره از اعضای اصلی مرکز و همچنین سایر پژوهشگران ( در صورت تمایل هر کدام از آنها ) جهت بازنگری تدوین برنامه استراتژیک و تعیین اولویت های مرکز تشکیل گردد.

در پایان، ضمن تشکر مجدد رئیس جلسه از حضور اعضا و پژوهشگران در این جلسه، مصوبات زیر مورد تائید تمام اعضا و پژوهشگران حاضر در جلسه قرار گرفت:

-     تعیین تکلیف وضعیت کارشناس مرکز ( آقای حسینی ) به صورت تمام وقت به عنوان اولین اولویت

-    تشکیل جلسه با حضور اعضای اصلی و پژوهشگران (در صورت تمایل هر کدام از آنها ) جهت بازنگری تدوین برنامه استراتژیک 3 تا 5 ساله و تعیین اولویت های مرکز با تمرکز بر مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت در اولین فرصت ممکن

-   اطلاع رسانی به اعضا و پژوهشگران از اولویت های تعیین شده جهت انجام فعالیت های پژوهشی در راستای اولویت های تعیین شده

-    تشکیل جلسات با حضور اعضا و پژوهشگران در خصوص تعیین لاین های پژوهشی جهت برنامه ریزی در خصوص برگزاری کارگروههای تخصصی مربوطه در لاین های تعیین شده

-    پیگیری جهت تشکیل جلسات مشترک مرکز با معاونت بهداشتی دانشگاه در راستای نحوه ایجاد نظام ثبت اطلاعات افراد از لحاظ رویداد خاص بهداشتی

-    پیگیری در خصوص عضویت یکی از اعضای اصلی مرکز در شورای سلامت یا تامین شهرستان جهت حضور و ارائه نظرات در این شورا

-    لزوم ثبت و حفظ مستندات مرکز به صورت فیزیکی و الکترونیکی

-   لزوم برگزاری کارگاههای آموزش مرتبط با مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت توسط اعضا و پژوهشگران مرکز

 

                              

 

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 13292
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید